Πανεπιστήμια, φοιτητές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Θα ξεκινήσω το σκεπτικό μου με την ταινία αμερικάνικης παραγωγής «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Ουίλιαμς.

Είναι μία διδακτική ταινία για όσους την έχουν δει και για όσους δεν την έχουν δει καλό είναι…

να την δούνε.

kiklos-xamenon-poiiton-tainia-sigkinise-kosmo-espase-tameia-0Τα πανεπιστήμια είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών προσέξτε όμως όχι διακίνηση πολιτικών ή εξτρεμιστικών ιδεών αλλά ιδεών που σχετίζονται με τα ίδια τα μαθήματα που διδάσκονται οι φοιτητές.

Αν γυρίσω πίσω στον χρόνο και πάω στην αρχαία ελλάδα στην εποχή των φιλοσόφων θα δούμε ανθρώπους οι οποίοι ρητόρευαν για τις αξίες, τα ιδανικά, την κοινωνία των πολιτών κ.λ.π. που είχαν άμεση σχέση με την διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου και πως αυτός θα γίνεται ολοένα και καλύτερος ως μέλος της κοινωνίας.

Θα έλεγα ότι η ταινία που προανέφερα είναι κάτι σχετικό με την αρχαία ελλάδα.

Αρχαίοι Μεγάλοι Σοφοί.jpgΑν π.χ. σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια βλέπαμε κάτι ανάλογο που έχει σχέση με τους φιλοσόφους της αρχαίας ελλάδας θα μπορούσαμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα βαδίζει προς την επίτευξη ανώτερων σκοπών.

Οι συγκεντρώσεις αυτού του είδους σε ομάδες φοιτητών που συζητούν και αναλύουν πλάθουν τον χαρακτήρα του ατόμου τον βοηθούν σε μεγάλο βαθμό, ανοίγει ο εγκέφαλος και η φοίτηση γίνεται πλέον παιχνιδάκι.

Προκαλώ τους φοιτητές να αρχίσουν να το εφαρμόζουν συχνά.

Είναι ένα καλό πείραμα γι’ αυτούς και τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος της επόμενης περιόδου.

Αν υπάρχει και λίγη μουσική από μία κιθάρα για το διάλλειμα θα ήταν ευχής έργον.

Λοιπόν φοιτητόκοσμε, αρχίζουμε με την έναρξη της χρονιάς το πείραμα;

Υ.Γ Απαγορεύεται η χρήση ναρκωτικών ουσιών, το κάπνισμα, το ποτό και η χρήση κινητών. Μπορείτε να καταγράφετε όλες τις διαλέξεις να δημιουργήσετε ένα κανάλι στο YouTube να αναρτάτε όλες τις διαλέξεις. Θα σας φανούν χρήσιμες ώστε να μπορείτε να βλέπετε μεταγενέστερα τους εαυτούς σας. Φυσικά θα είναι ανοιχτές διαλέξεις ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι άνθρωποι ως ακροατές.

About stylianosoharagr

Μου αρέσει η μουσική, η φιλοσοφία, η ψυχολογία, η φυσικοθεραπεία. Η ευτυχία στον άνθρωπο σύμφωνα με τον Αριστοτέλη βασίζεται σε 3 πράγματα. Ενεργός πολίτης Φιλοσοφία Διασκέδαση Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη αρχίζοντας από αυτά
This entry was posted in ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε