Ασφαλιστικό

STELIOS 2

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε την άποψη μου και την θέση μου για το ασφαλιστικό.
https://stylianosoharagr.wordpress.com/2012/09/09/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%BA%CE%B1/ι
Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι οι Έλληνες είναι…

χρεωμένοι στις τράπεζες είτε με στεγαστικά δάνεια είτε με καταναλωτικά δάνεια είτε με πιστωτικές κάρτες.

Τα χρήματα που έχουν δανειστεί είναι χρήματα του ελληνικού δημοσίου δηλαδή δικά μας χρήματα αλλά με την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών το δημόσιο δηλαδή ΕΜΕΙΣ χάσαμε τεραστια ποσά.

Σήμερα οι κυβερνώντες προσπαθούν να βρουν λύση για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού λέγοντας ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Είμαι υπέρ της δημιουργίας ενιαίου ασφαλιστικού φορέα τράπεζας(δεν εννοώ τράπεζα ιδιωτική αλλά τράπεζα που ανήκει στους ασφαλισμένους όπου κάθε ασφαλισμένος θα είναι μέτοχος σύμφωνα με τις ασφαλιστικές του εισφορές και δεν θα είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο).

Αν σκεφτείτε τα δισεκατομμύρια που χρωστάνε οι Έλληνες στις τράπεζες που τα περισσότερα από αυτά είναι δικά μας χρήματα αυτά αποτελούν και την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος για πολλά έτη.

Το επιτόκιο της ευρωπαϊκής τράπεζας είναι σχεδόν μηδενικό οπότε η δημιουργία της τράπεζας-ασφαλιστικός φορέας θα μπορούσε να αγοράσει όλα τα δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες αρχής γενομένης από τα κόκκινα δάνεια δανειζόμενη χρήματα από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.

Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν μία ήπια προσαρμογή σε ένα εντελώς διαφορετικό ασφαλιστικό καθεστώς που θα είναι για τον ΛΑΟ ώστε να μην μπορεί καμμία κυβέρνηση να αποφασίζει για το μέλλον των ασφαλισμένων αλλά και κανένας τραπεζίτης άλλα και να μην ακούμε τις πορδές του κάθε άθλιου δημοσιογράφου που οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι φερέφωνα του καπιταλιστικού συστήματος και των σιωνιστών τοκογλύφων.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με ένα μαθηματικό τύπο κάθε 10,2 χρόνια τα χρήματα που έχουν επιτόκιο 7% διπλασιάζονται.
Σύμφωνα με τον σύνδεσμο στην αρχή του άρθρου ο μέσος όρος απόδοσης είναι από 5,5% έως 8,5%.
Επίσης θέλω να τονίσω ότι πολίτες που ενδεχομένως κάνουν ιδιωτική ασφάλεια αποθεματικού είτε για τον εαυτό τους είτε για τα παιδιά τους στην ουσία δίνουν τα χρήματα τους σε εταιρείες πολυεθνικές δηλαδή φεύγουν κεφάλαια από την Ελλάδα ενώ με αυτήν την ιδέα όλα τα χρήματα θα βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα.

ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΦΗΦΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΑΣ;

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.

Υ.Γ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ; ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΑΝΑΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕς ΜΕΤΟΧΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΗΜΙΤΗ.

Advertisements
This entry was posted in Οικονομία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s