Ζάχαρη και αλάτι

stelios1Είναι δύο είδη που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στην καθημερινή του διατροφή.

Και τα δύο σχετίζονται με διάφορες παθήσεις όταν αυτά γίνονται κατάχρηση.

Αυτά τα δύο είδη είναι οι γεύσεις του γλυκού και του αλμυρού.

Η αντικατάσταση της ζάχαρης με την…

στέβια που είναι καλύτερη σε σχέση με την ζάχαρη όπως επίσης και το αλάτι με την μαγειρική σόδα η οποία είναι αλμυρή έχει καλύτερες λειτουργίες στον οργανισμό.

Αν θα χαρακτηρίζαμε το μέλι ώς αφρό της φύσης στην έννοια του γλυκού τότε και η μαγειρική σόδα θεωρείται ως αφρός της φύσης για την γεύση του αλμυρού.

Αν π.χ. θα τρώγατε κάποιο φαγητό και αισθάνεστε ότι βαρυστομαχιάσατε τότε επιλέγετε κάποιο ανθρακούχο ποτό όπως σόδα για να ελαφρύνετε το στομάχι σας.

Αν στην προκειμένη περίπτωση αντικαταστατήσετε το αλάτι με την μαγειρική σόδα θα διαπιστώσετε ότι θα αισθάνεστε καλύτερα.

Σημειωτεόν ότι το αλάτι δεν διαλύεται στο νερό αν το ανακατέψετε ενώ η μαγειρική σόδα διαλύετε.

 

This entry was posted in ΥΓΕΙΑ, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Μία απάντηση στο Ζάχαρη και αλάτι

  1. Ο/Η Akis Kalliabotsis λέει:

    Το δικό μου αλάτι διαλύεται στο νερό! Μήπως η Νέα Τάξη το έχει αλλάξει με κάτι άλλο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s